https://www.shutterstock.com/nl/search/chocolate-cookies-chips?page=4
Ingredienten
- 60 gram ongezouten roomboter;
- 150 gram fijne kristalsuiker;
- 70 gram donkere bruine bastardsuiker;
- 125 gram pure chocolade;
- 1 eetlepel stroop (suikerstroop bijvoorbeeld pannenkoekenstroop);
- 2 eieren;
- 1 tl vanille extract;
- 100 gram bloem; 20 gram cacaopoeder;
- 1 tl bakpoeder;
- 100 gram white chocolate chip;
- 10 Oreo’s.
Bereiding
- Doe de boter met beide soorten suiker en chocolade en stroop in een pannetje. Zet het op een lage vuur en roer door tot alles is gesmolten. Draai het vuur uit en laat het mengsel afkoelen. Het mag best nog wat warm zijn, maar niet meer heet.
- In een kom klop je de eieren en het vanille-extract luchtig. Voeg hier de inhoud van het pannetje aan toe en mix op een lagestand tot een egaal mengsel.
- Voeg bloem, cacaopoeder en bakpoeder toe en mix tot een glad beslag. Je stopt met mixen zodra de droge ingredienten zijn opgenomen. Spatel (of mix rustig) vervolgens de chocolate chips door het beslag heen.
- Doe het beslag in een met bakpapier beklede bakvorm en verdeel gelijkmatig over de bodem. Breek de Orea’s in stukjes en verdeel deze over de brownie.
- Bak de brownie in 25 minuten op 190 C (boven- en onderwarmte)
Tips
Je kan de de Oreo’s bovenop de brownie plaatsen, maar je kunt de stukjes ook al door het beslag spatelen. Of in het midden een laag Oreo’s maken. Als je ze bovenaan legt dan zie je direct om welke smaak het gaat.
Bewaren
Brownies kan je beter bewaren in een goede afgesloten trommel, zo blijven ze weker een week goed. Ook ze verpakken in aluminium folie bewaard goed. Per portie verpakken is helemaal gemakkelijk.
