Ingredienten
- 3 eiwitten;
- 3 eetl. melk;
- 1.5 dl room (min. 30 % V.G.) (koude);
- 200 g witte chocolade;
- enkele stukken rood fruit (facultatief).
Bereidingswijze
- Verwarm de witte chocolade en de melk au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken).
- Laat lichtjes afkoelen.
- Klop de goed koele room bijna volledig stijf.
- Roer 2 eetl. onder het gesmolten chocolademengsel.
- Zet 5 à 10 min. in de koelkast.
- Roer de rest van de slagroom voorzichtig onder het licht afgekoelde chocolademengsel.
- Klop de eiwitten stijf en schep van boven naar onder met een spatel onder het chocolademengsel.
- Verdeel de mousse over 4 glazen of schaaltjes.
- Laat 4 u. opstijven in de koelkast. Werk eventueel af met rood fruit.
